Suedezii opteaza, pentru prima data dupa 12 ani, pentru un partid de dreapta care se opune celebrului „model suedez“. Nordicii s-au saturat de valul de imigranti care traiesc din ajutoarele sociale.
Partidul Moderat a "aparut de nicaieri", dupa cum scrie cotidianul britanic "The Independent", pentru a se lupta pentru putere cu Partidul Social Democrat, la alegerile legislative care vor avea loc miine. Conform ultimelor sondaje de opinie, Fredrik Reinfeldt (foto), liderul coalitiei de centru-dreapta, condusa de Partidul Moderat, are cele mai mari sanse de a-l inlocui in fruntea guvernului pe Goran Persson. Reinfeldt a intretinut pina anul trecut un discurs indreptat in special impotriva "statului-social". Acest sistem se bazeaza in primul rind pe implicarea puternica a statului in economie si pe o protectie sociala exagerata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.