Politia irakiana a descoperit ieri in mai multe zone din Bagdad, 65 de cadavre ale unor barbati irakieni care au fost torturati pina la moarte. Bilantul este neobisnuit de mare pentru o singura zi, chiar si pentru o tara atit de incercata de razboi si atentate precum Irakul. Cele mai multe dintre cadavre erau legate si impuscate in cap, dar prezentau semne de tortura, recunoscute de medicii anatomopatologi. Inca alte 22 de persoane au murit ieri, la Bagdad, ca urmare a unor atentate cu doua masini-capcana, in timp ce nu mai putin de 76 au fost ranite.

Oficialii de la morga, care au refuzat sa ofere informatii suplimentare, afirma ca peste 90 la suta din cadavrele primite sint victimele violentelor, probabil interconfesionale. Tensiunile intre sunnitii din vestul Bagdadului si siitii din estul capitalei irakiene au ajuns ieri intr-un punct greu de depasit. Intregul oras a devenit un veritabil cimp de lupta incit acum, chiar si cei mai optimisti pacifisti vorbesc de izbucnirea unui razboi civil in Irak.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.