11 persoane, intre care sapte copii, si-au pierdut viata, iar alte 17 au fost ranite in urma unui atentat cu bomba, comis marti seara in localitatea Diyarbakir, din sud-estul Turciei, locuita de o majoritate kurda.
Atentatul, cel mai sangeros de la inceputul anului, s-a produs la ora locala 21,00, langa o statie de autobuze situata chiar la intrarea in parcul Baglar, care atrage seara numerosi vizitatori. Politia a anuntat ca toate victimele sunt cetateni turci, printre acestea aflandu-se si un copil de un an, care a murit impreuna cu mama sa.

Bilantul victimelor ar putea sa creasca, deoarece cel putin trei persoane ranite se afla in stare critica. Deflagratia a fost atat de puternica incat a spart geamurile cladirilor din apropiere, distrugand chioscurile si tarabele comerciantilor de la intrarea in parc. Atacul a avut loc cu cateva ore inaintea sosirii la Ankara a unui trimis special al guvernului american pentru discutii cu autoritatile turce asupra metodelor de combatere a rebelilor kurzi din PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.