In acest weekend, sute de mii de protestatari au invadat strazile capitalei Taiwanului in scopul de a-l determina pe presedintele Chen Shui-bian sa demisioneze, din cauza unor acuzatii de coruptie. Peste noapte, cel putin 3.000 de oameni au sfidat frigul si ploaia, in timp ce ieri numarul protestatarilor a ajuns din nou la sute de mii. Manifestantii au iesit pe strazi imbracati in rosu, ca semn al "furiei". Intr-unul din cazuri, ginerele lui Chen e acuzat de afaceri ilicite pe piata bursiera. Presedintele taiwanez si-a cerut scuze pentru ilegalitatile ginerelui, dar liderul protestatarilor, Shih Ming-teh, un fost aliat al lui Chen, a proclamat evenimentul drept un moment istoric, jurind ca presiunile asupra presedintelui nu vor fi slabite pina nu-si va da demisia. Mandatul lui Chen ar fi trebuit sa se incheie abia in 2008.

El refuza sa demisioneze acum, spunind ca manifestatiile fac parte numai din incercarile opozitiei de a-l rasturna. Dar, mai nou, si sotia presedintelui a fost acuzata de afaceri dubioase. De profesie avocat, Chen s-a casatorit in 1975 cu Wu Shu Chen, aceasta fiind medic. La zece ani dupa casatorie, sotia sa a fost victima unui accident misterios, fiind "calcata" de doua ori de acelasi camion. De atunci este paralizata de la mijloc in jos. Luna trecuta, presedintele taiwanez a supravietuit unei incercari parlamentare, fara precedent, de a-l inlatura.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.