Siria a anuntat ieri ca nu accepta trupe europene la granita sa cu Libanul, respingand declaratiile facute in urma cu o zi de premierul italian Romano Prodi, relateaza Reuters. Agentia de presa siriana SANA afirma ca "informatiile potrivit carora Siria este de acord ca trupele europene sa supravegheze frontiera cu Libanul nu sunt adevarate". De asemenea, SANA a transmis ieri ca presedintele Bashar al-Assad nu a aprobat aceasta actiune, pe care o considera "ostila".

Sambata, prim-ministrul italian Romano Prodi a declarat ca presedintele Assad a acceptat "in principiu" defasurarea unei forte neinarmate a Uniunii Europene la granita siriano-libaneza, care sa impiedice furnizarea de arme catre Hezbollah. "Presedintele sirian Assad a acceptat in principiu sugestia mea de a trimite observatori ai Uniunii Europene la granita dintre Siria si Liban", a afirmat premierul italian. Potrivit lui Prodi, misiunea europeana ar urma sa sprijine pregatirea unei forte siriene


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.