Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas a declarat, in urma intalnirii cu Premierul Marii Britanii, Tony Blair, ca este dispus sa aiba o intalnire cu premierul isrelian, Ehud Olmert.

Mahmud Abas a precizat ca spera ca negocierile sa puna capat confruntarilor dintre cele doua parti.
Pe de alta parte, Tony Blair a declarat ca orice viitor guvern palestinian de uniune nationala ar trebui sa se bucure de colaborarea comunitatii internationale.
Domnul Blair a adaugat ca procesul de pace intre Israel si palestinieni va ramane un punct important pe agenda sa, in lunile in care va mai fi prim ministru al Marii Britanii.

"In ceea ce ma priveste, acest subiect - in care cred cu convingere - va fi la fel de important ca orice alta prioritate a finalului de mandat. Asadar, desi imprejurarile sunt dificile, cred ca e momentul unei mobilizari internationale pentru ca procesul de pace sa avanseze in mod corect pentru toate partile implicate", a spus Tony Blair.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.