Dupa mai multe amanari succesive, naveta americana Atlantis a decolat sambata, de la Cap Canaveral, pentru o misiune de 11 zile destinata continuarii lucrarilor de constructie a Statiei spatiale internationale (ISS). O scurgere de combustibil, o furtuna tropicala, o problema la sistemul electronic sau o pompa de racire au fost cateva din cauzele care au determinat reprogramarea plecarii navetei. Sambata insa, dupa remedierea ultimei defectiuni si dupa o ultima prognoza meteo favorabila, specialistii de la NASA au decis: zburam!.

"Totul functioneaza normal", a anuntat George Diller, comentatorul oficial al Agentiei spatiale americane. Echipajul format din sase astronauti, cinci barbati si o femeie, este comandat de Brent Jett, in varsta de 47 de ani, asistat de un copilot, Chris Ferguson. Daca nu s-ar fi dat startul, decolarea navetei trebuia amanata pana la sfarsitul lunii septembrie. Zborul Atlantis este al treilea de la accidentul navei Columbia, la 1 februarie 2003 si va marca reluarea constructiei ISS.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.