Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, a declarat ca Iranul este principalul sustinator al sau dintre statele care nu se afla in spatiul postsovietic.

"Consideram Iranul drept principalul punct de sprijin din exterior si vrem sa avem relatii cit mai bune cu ei", a declarat Lukasenko, cel despre care secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, spunea ca este "ultimul dictator din Europa". Harta statelor-prietene a presedintelui Lukasenko se identifica in mare parte cu harta statelor carora ONU le-a impus sanctiuni. "Politica externa a Belarusului a dezvoltat relatii foarte bune cu vecinii vostri, insa trebuie sa formam o alianta a bunei cooperari intre Belarus, Iran, Venezuela si Malaezia", a declarat Lukasenko la intilnirea cu Manouchehr Mottaki, ministrul de Externe de la Teheran, aflat de citeva zile la Minsk.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.