Trei arhitecti renumiti si-au prezentat in premiera planurile de constructie pentru zgarie-norii care vor fi construiti la New York, pe locul unde s-au aflat cele doua turnuri-gemene, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Britanicii Norman Foster si Richard Rogers si japonezul Fumihiko Maki au realizat fiecare design-ul uneia dintre cele trei cladiri ce vor intregi peisajul Manhattan-ului. Constructiile celor trei ar urma sa fie finalizate pana in 2012.

Cu inaltimi de 411m, 382m si 288m, printre cele mai inalte cladiri din New York vor inghiti fonduri de peste 11 miliarde de dolari.

Turnul lui Fosters va fi format dintr-un grup de alte patru turnuri suple, fiecare cu acoperisul in forma de diamant. Cel al lui Rogers se remarca prin suporturile diagonale exterioare si prin antenele functionale, cate una la fiecare colt al cladirii. Edificiul conceput de japonezul Maki va fi transparent din interior, dar va avea o plasa metalica care va face sa apara luminat din exterior.

Suprafata totala disponibila pentru birouri, incluzand si Freedom Tower, a carui conctructie a debutat in luna aprilie, va fi de peste 800.000 de metri patrati. Turnurile gemene aveau o suprafata pentru birouri de circa 900.000 de metri patrati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.