Comandantul fortelor NATO generalul James Jones a cerut tarilor care fac parte din organizatie sa trimita intariri in Afganistan cu argumentul ca urmatoarele saptamani ar putea fi hotaratoare in lupta impotriva talibanilor.

Intr-un discurs la sediul NATO din Belgia, generalul Jones a recunoscut ca alianta a fost surprinsa de intensitatea ultimelor violente din Afganistan si de tacticile folosite de militanti.

El a spus ca ar mai fi nevoie de cateva sute de militari in plus si de mai multe avioane de lupta.
NATO a preluat comanda in sudul Afganistanului de la fortele americane la sfarsitul lunii iulie.
De atunci peste 20 de militari si-au pierdut viata. In cea mai recenta confruntare militarii americani au lansat un atac cu artileria grea asupra unei pozitii considerate a fi un fief al militantilor in estul Afganistanului.

Comandantul american care a condus atacul in valea Korangal, sergentul William Wilkinson a spus ca actiunile au continuat neintrerupt timp de cateva zile.
"Este practic unul dintre locurile in care isi au adaposturile talibanii si cei din Al Qaida. Noi ne straduim sa rezolvam situatia", a spus sergentul american. La ora actuala in Afganistan sunt in jur de 18.000 de militari printre care si soldati romani.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.