Israelul a inceput ridicarea blocadei sale impusa acum doua luni asupra Libanului. Traficul aerian de pe aeroporturile libaneze se retrag treptat, insa Israelul mentine deocamdata restrictiile impuse asupra traficului maritim.

La ora sase dupa amiaza, un avion de linie libanez a zburat in mod simbolic deasupra capitalei Beirut, marcand incheierea blocadei aeriene a Israelului.
Insa intr-o schimbare de pozitie de ultim moment, Israelul a precizat ca blocada navala nu va fi complet ridicata pana cand controlul porturilor si apelor din jurul Libanului nu va fi transferat fortei internationale de stabilizare.

Scopul este acela de a impiedica reinarmarea militiilor Hezbollah. Blocada a durat doua luni, provocand pagube economice importante si starnind furie in Liban. Autoritatile din Beirut au pierdut milioane de dolari pe zi, bani pe care ii puteau aloca reconstructiei tarii. Organizatiile umanitare si-au exprimat speranta ca, in noile conditii, vor putea aduce in Liban containerele cu ajutoare umanitare, care pana acum au fost blocate in afara apelor teritoriale.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.