De la primele ore ale zilei de ieri, in capitala Georgiei, Tbilisi, au fost sporite masurile de securitate. La punctele de iesire si intrare in oras, pe arterele centrale, in fata cladirilor administratiei de stat au fost plasate blindate.

Potrivit presei locale, ieri a fost lansata in Georgia o operatiune speciala impotriva fortelor de opozitiei care simpatizeaza cu Igor Ghiorgadze, dat in cautare de autoritatile georgiene. Informatiile mass-media au fost confirmate de un responsabil al Ministerului de Interne, Sota Hizanisvili. Pana acum au fost retinuti 30 de lideri si activisti din diferite organizatii de opozitie, inclusiv miscarea "Anti-Soros" si partidul "Dreptate". Fostul sef al departamentului de securitate nationala al Georgiei, Igor Ghiorgadze, este acuzat de tentativa de organizare a unei lovituri de stat, in stransa colaborare cu principalele formatiuni politice ale tarii. Interesanta este, pe acest fundal, atitudinea presedintelui Mihail Saakasvili care, intr-un moment considerat de politologii locali drept crucial pentru soarta sefului statului, a plecat in Polonia intr-o vizita oficiala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.