Polonia a conditionat amplasarea bazelor militare americane pe teritoriul sau de ajutorul SUA pentru a scoate tara europeana din dependenta energetica de Rusia.

In timpul vizitei sale la Washington, care se va desfasura din 12 pina in 16 septembrie, premierul polonez Jaroslav Kaczynski va face o oferta americanilor, care ar putea intra in categoria "o mina spala pe alta". Polonia va conditiona unda verde pentru amplasarea bazelor militare americane pe teritoriul sau numai daca Statele Unite vor sprijini concret tara gemenilor Kaczynski pentru a iesi din dependenta energetica aproape totala fata de Rusia, dupa cum relateaza cotidianul polonez "Rzeczpospolita". Concret, planul lui Jaroslav Kaczynski este sa propuna constructia oleoductului Trans-Caspian care sa plece din Asia Centrala inspre Europa, evitind Rusia, se arata intr-o analiza a ziarului rus "Kommersant".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.