Profesorii laici vor fi indepartati din universitatile iraniene, deoarece sint priviti ca o amenintare la adresa regimului islamic.

Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad le-a cerut studentilor sa ii elimine din universitati pe profesorii laici: "Studentii ar trebui sa strige la presedinte si sa intrebe de ce sint prezenti in universitati lectori liberali si seculari", a spus Ahmadinejad. Radicalii islamici iranieni, printre care si presedintele, sint ingrijorati de rolul moderatilor in invatamintul superior. Moderatii sint priviti ca un mediu de influenta din partea strainatatii asupra tineretului iranian. Campusurile au fost, de altfel, bastioane ale protestelor anticlericale, iar unii analisti occidentali si-au pus increderea in tinerii secularisti care ar putea incerca sa schimbe actualul regim radical.

Rector ayatollah

Ahmadinejad s-a plins ca universitatile au devenit prea politizate si a declarat ca "a inceput munca pentru a schimba acest sistem".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.