Prin intermediul unui comunicat oficial, presedintele cubanez Fidel Castro a dat asigurari ca a depasit cea mai dificila perioada dupa interventia chirurgicala la care a fost supus in urma cu o luna. El a precizat ca se reface "satisfacator", desi a pierdut 18,6 kilograme.

"Se poate spune ca momentul critic a trecut. Astazi ma refac intr-un mod satisfacator. Zilele viitoare voi primi vizitatori importanti", spune Castro intr-un mesaj de 30 de rinduri, publicat de catre ziarul guvernamental "Grandma", insotit de sapte fotografii ale sale in care este surprins asezat intr-un balansoar si citind un ziar. Liderul cubanez, care a implinit 80 de ani la 13 august anul acesta, doreste chiar sa participe, "in masura posibilitatilor", ca amfitrion la summit-ul tarilor nealiniate de la Havana, programat intre 11-16 septembrie. "Toti trebuie sa intelegem, cu realism, ca o recuperare completa va fi de durata (...) In acest moment nu am nicio graba", a adaugat el in mesajul dat publicitatii.

"El lider maximo" a mai spus ca dupa 34 de zile de la convalescenta i s-au scos ultimele fire de la operatie. "Toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu e normal sa se dea zi de zi informatii despre sanatatea mea", a adaugat el, inainte de a cere ca "nimeni sa nu se nelinisteasca", fiindca "tara merge bine si progreseaza". In legatura cu pierderea de greutate, Castro a comentat hitru: "Unii spun, pe buna dreptate, ca se vede ca am cam slabit. Ma bucur ca au observat". Dupa cum se stie, interventia chirurgicala suferita de liderul cubanez a fost impusa de o hemoragie intestinala apreciata drept "grava".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.