Candidatul dreptei, Sarkozy, predica "ruptura cu trecutul"

Ministrul francez de interne, Nicolas Sarkozy, si-a consolidat pozitia ca principal candidat al dreptei la scrutinul prezidential din aprilie viitor, cu prilejul reuniunii de la Marsilia a tineretului partidului de guvernamant UMP (Uniunea pentru o Miscare Populara), al carui presedinte este.

Sarkozy a pledat pentru o ruptura "cu politica ultimelor decenii", urmarind astfel sa provoace o rasturnare a tendintelor din randul tinerilor francezi, care, pana acum, au votat in mod traditional cu stanga.

Beneficiind de o abila punere in scena - si-a facut intrarea in acordurile unei melodii celebre, "Envie d'avoir envie", a rockerului Johnny Holliday, proaspat aderent la UMP - ministrul de interne a declarat ca "Franta a fost tradata" de stanga si a atacat cu vehementa miscarea studenteasca din mai ‘68, pentru ale carei greseli platesc tinerii de astazi. "Sarko" s-a pronuntat pentru "reafirmarea valorilor muncii", a propus un serviciu civil de sase luni pentru toti tinerii intre 18 si 30 de ani, care sa lucreze in favoarea comunitatii, promitand, in acelasi timp, reforma invatamantului si reducerea somajului la 5 la suta pana in 2012, cu trimitere directa la masivele demonstratii de nemultumire ale tineretului din aceasta primavara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.