Luptatori in Waziristan

Guvernul din Pakistan a semnat un acord de pace cu militantii pro-talibani care actioneaza langa granita cu Afganistanul, in regiunea tribala din nordul Waziristanului.

Intelegerea cere sefilor de triburi din regiune sa nu mai acorde adapost si sprijin luptatorilor talibani sau care fac parte din organizatia Al Qaeda si sa-i impiedice sa treaca granita spre Afganistan.

De asemenea, acordul cere oprirea atacurilor impotriva militarilor si persoanelor oficiale sau civile. In schimb, guvernul pakistanez se obliga sa puna capat masivelor operatiuni militare din regiune si sa retraga soldatii in cazarmi.

In ultimul an, sute de persoane au fost ucise in luptele dintre militarii pakistanezi si militantii din regiunea de la granita cu Afganistanul.

Potrivit corespondentului BBC la Kabul, exista ingrijorarea ca masura adoptata de guvernul pakistanez va permite luptatorilor talibani sa treaca granita spre Afganistan cu mai multa usurinta.

Presedintele Pakistanului, Pervez Musharaf, urmeaza sa faca in curind o vizita
in Afganistan pentru convorbiri cu omologul sau Hamid Karzai. Se anticipeaza ca vor fi discutate in primul rand chestiuni de securitate.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.