O treime dintre americani cred ca atacurile de la 11 septembrie au fost puse la cale de administratia SUA. Departamentul de Stat demonteaza miturile conspiratiei.

Guvernul Statelor Unite a decis sa atace in mod public teoriile conspirationiste referitoare la atentatele de la 11 septembrie 2001. Decizia a fost luata din cauza numarului mare de americani care cred in aceste teorii. Conform unui sondaj efectuat in iulie de Scripps Howard/Ohio University, peste o treime dintre americani considera ca oficiali SUA au participat la planificarea atacurilor de la 11 septembrie sau ca nu le-au oprit, desi stiau ca acestea urmau sa aiba loc. Autoritatile au plasat pe site-ul de Internet al Departamentului de Stat contraargumentele care desfiinteaza teoriile conspiratiei.

Demolare controlata

Unul dintre miturile care circula referitor la caderea World Trade Center (WTC) este acela ca turnurile ar fi fost demolate prin explozii controlate. Departamentul de Stat arata ca expertii in demolari au atras deja atentia asupra numeroaselor diferente dintre o demolare controlata si ceea ce s-a intimplat la New York. In primul rind, expertii in demolari arunca in aer mai intii etajele inferioare ale cladirilor, in timp ce WTC s-a prabusit de sus in jos. Profanii sustin ca resturile care zburau pe geamuri ar fi demonstrat prezenta unor explozibili, dar expertii au explicat ca este vorba despre aerul fortat in afara de prabusirea etajelor.

Racheta

O a doua teorie conspirationista sustine ca de fapt nu a existat nici un avion care sa fi lovit WTC si ar fi fost vorba despre o racheta lansata de persoane din administratia americana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.