Toata lumea stie ca ziaristii de la tabloidele britanice fac tot felul de experimente pentru a vedea cum reactioneaza autoritatile. Numai ca "moda" a ajuns si in Bulgaria, unde un ziarist bulgar a fost arestat dupa ce a plasat o cutie cu substante "periculoase" in apropierea unei statii de metrou pentru a "testa" reactia politiei.
Angel Zafirov si un fotoreporter, ambii de la cotidianul "Novinar", au fost retinuti, dupa ce au lasat o cutie nesupravegheata in apropiere de statia de metrou Serdika, una din cele mai aglomerate din centrul Sofiei.

Politistii care au descoperit pachetul au evacuat imediat oamenii aflati la fata locului, scrie presa locala. Atunci si-a facut aparitia Zafirov, afirmand ca este cutia lui, dar a refuzat sa o deschida. S-a descoperit ca in cutie se aflau sticle ale caror etichete indicau ca ele contin substante explozive. Reporterul de la "Novinar" a explicat ca a dorit sa "testeze" reactia politiei. "Aceasta provocare este un atac nechibzuit la siguranta si linistea populatiei sofiote", a comentat Ministerul bulgar de Interne. Politia a retinut sticlele pentru a le supune unor teste, iar daca se va dovedi ca ele contin cu adevarat explozibili, jurnalistul va fi deferit justitiei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.