Turnul Winsdor, una dintre cele mai inalte cladiri din centrul Madridului, este pe punctul de a se prabusi, dupa ce un incendiu care s-a declansat simbata seara in interiorul imobilului a distrus mai multe etaje si a lasat cunoscuta cladire de birouri in ruine. Focul, considerat cel mai teribil izbucnit vreodata la Madrid, s-a declansat la etajul 21 al Turnului, inalt de 32 de etaje, aparent in urma unui scurtcircuit. Incendiul s-a raspindit cu repeziciune la etajele superioare, bucati uriase s-au desprins din cladire si au cazut la pamint, nori negri de fum au acoperit cerul Madridului, unii dintre localnici gindindu-se cu spaima la un nou 11 septembrie.
Autoritatile au spus ca in cladire nu se afla nici o persoana simbata seara. Barurile, cluburile si apartamentele din jur au fost evacuate, dar pompierii inca se mai chinuiau ieri cu flacarile. Madrilenii au fost sfatuiti sa-si tina ferestrele inchise, pentru a nu fi invadati de fum. Nici un civil nu a fost ranit, dar, potrivit canalului de televiziune Telemadrid, trei pompieri au fost usor intoxicati de fum. "Este cel mai grav incendiu pe care l-a cunoscut Madridul", a declarat primarul capitalei.
Un responsabil al pompierilor din Madrid a declarat ieri ca Turnul se afla "intr-o situatie critica" si echilibrul cladirii este "instabil". Prefectul capitalei spaniole, Cinstantino Mendez, a spus la rindul lui, ca gigantul de 106 metri ar trebui distrus pentru ca "este in ruine".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.