„Busy Lizzie”, una dintre cele mai cunoscute flori din gradinile britanice, este subiectul unei controverse internationale privind exploatarea comunitatilor sarace.

"Biopirateria" este termenul folosit de organizatiile de mediu pentru a descrie practica multinationalelor de a se folosi de plante din tarile subdezvoltate pentru a lansa pe piata produse bine vindute pe pietele vestice, arata un articol publicat recent in "The Guardian".

In Marea Britanie, cazul "Busy Lizzie" a devenit cel mai cunoscut in acest sens. Disputa iscata are la baza stradania de ani de zile a botanistilor de a gasi modul perfect de a etala aceasta planta in ghivece suspendate, ceea ce ar polei in aur industria horticola.

Zina ocupata

In aprilie anul trecut, compania multinationala britanica Syngenta a dat lovitura cu "Spellbound Busy Lizzie", sustinind ca "dupa multi ani de cercetare" s-a obtinut o planta noua, care la maturitate poate dezvolta lastari de pina la 70 cm, incarcati de flori. "Spellbound" a fost pusa in vinzare in florarii din America de Nord si in Europa, la un pret de aproape 3 euro bucata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.