O data ce ultimatumul impus Iranului a expirat, Statele Unite adopta o retorica mai pasnica decit cea asteptata, care poate fi insa cruciala pentru a obtine sprijinul Rusiei si al Chinei privind viitoare sanctiuni impotriva Iranului.

Fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA, republicanul Newt Gingrich (foto), si posibil candidat la functia suprema in stat, s-a aratat sceptic in privinta unei interventii militare in Iran. "Punctul de plecare trebuie sa fie politica lui Ronald Reagan in Europa de Est, bazata pe mijloace economice, politice, diplomatice si informatii secrete", a declarat Gingrich in timpul unei croaziere pe Mediterana.

20 de ani in subterane

"Sint impotriva unei lovituri militare, deoarece nu cred ca poate aduce beneficii pe termen lung. Regimul iranian este prea periculos pentru a-i permite sa detina arme nucleare. Avem nevoie de o strategie de schimbare a regimului", a preconizat politicianul american. Gingrich si-a exprimat precautia fata de Iran, subliniind ca este un stat foarte mare si ca, in 20 de ani de experimente nucleare, Teheranul a reusit sa-si construiasca cel putin o facilitate nucleara subterana de marimea a doua avioane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.