Donatorii internationali se intilnesc la Stockholm, in capitala Suediei, pentru a discuta un plan de ajutorare a teritoriilor palestiniene si a Libanului.
Gazdele intilnirii au anuntat ca intentioneaza sa stringa cel putin 330 de milioane de dolari, suma considerata necesara de Natiunile Unite pentru teritoriile palestiniene. "Nu pierdeti din vedere bomba cu ceas care este Gaza", a cerut Jan Egeland, seful comisiei umanitare a ONU. "Patru milioane de persoane au sentimentul ca traiesc intr-o cusca. Aproape toate trecerile de la granita sint inchise. Nu pot sa exporte absolut nimic, ceea ce le afecteaza economia", avertizeaza Egeland.

La inceputul acestui an, Statele Unite si Uniunea Europeana au sistat trimiterea de ajutoare financiare palestinienilor, dupa ce Hamasul a cistigat alegerile din teritorii. Ulterior, atit SUA, cit si UE au reluat acordarea de sprijin financiar, insa sumele au fost mult mai mici. "Nu exista suficienta electricitate, nu exista destula apa. Conditiile sociale sint la un nivel intolerabil in acest moment", crede Egeland.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.