Cancelarul german Angela Merkel a detronat-o pe Condoleezza Rice, secretarul de stat american, preluand titlul de "cea mai puternica femeie din lume", potrivit clasamentului celor mai influente o suta de femei din lume pe 2006 realizat de revista Forbes. Clasamentul stabileste care sunt cele mai influente femei din lume in functie de vizibilitatea mediatica pe care o au si de puterea economica. Anul trecut, Merkel, pe atunci liderul opozitiei democrat-crestine din Germania, nu figura in clasamentul Forbes. Condoleezza Rice, secretar de stat din ianuarie 2005 si fost consilier al Casei Albe pe probleme de securitate nationala, a trebuit anul acesta sa se multumeasca cu locul al doilea in clasamentul pe care il domina din 2004.

Vicepremierul chinez Yi Wu, supranumita "doamna de fier" a Chinei si renumita pentru inteligenta, mandria si eleganta ei, a pierdut o pozitie in clasament, situandu-se pe a treia pozitie a topului.

Sapte dintre femeile aflate pe primele zece pozitii in clasament isi desfasoara activitatea in lumea afacerilor. Indra Nooyu, PDG al PepsiCo, este pe locul patru pe lista Forbes, urmata de Anne Mulcahy, liderul Xerox.