Furtuna tropicala Ernesto a atins in noaptea de marti spre miercuri coasta Floridei, dar, spre usurarea locuitorilor, abia dupa ce a scazut in intensitate suficient pentru a retrograda la statutul de furtuna.
Viteza vantului adus de Ernesto nu a mai atins, miercuri, decat 55 de kilometri pe ora si furtuna continua sa slabeasca in forta pe masura ce traverseaza peninsula Florida, pentru a reveni in Atlantic, potrivit Centrului national pentru uragane de la Miami. Meteorologii au avertizat insa ca furtuna s-ar putea transforma in uragan de categoria 1 pe masura ce se apropie de coastele statului Carolina de Sud, al carei guvernator a chemat Garda Nationala sa fie pregatita sa intervina.

Centrul national pentru uragane a avertizat in schimb miercuri ca un alt uragan, John, a devenit ciclon de categoria a 4-a si se apropie de Puerto Vallarta, din Mexic, zona foarte frecventata de turisti, unde ar putea ajunge spre sfarsitul saptamanii, cu vanturi atingand viteze de pana la 215 kilometri pe ora. Specialistii au precizat insa ca John si-ar putea pierde din forta pe masura ce se apropie de America de Nord, desi exista in continuare riscul inundatiilor si al alunecarilor de teren.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.