Tabare Vazquez, presedintele Uruguayului, merge in fiecare marti la cabinetul sau de la clinica, unde isi practica meseria de medic oncolog.

Presedintele Uruguayului, Tabare Vazquez, a refuzat sa renunte pe durata mandatului prezidential la meseria sa: medic oncolog. O data pe saptamina se deplaseaza la o clinica, unde consulta pacientii. In restul timpului, ca orice sef de stat, este ocupat cu intilnirile oficiale, rapoartele si discursurile, arata "The New York Times". Martea, incepind la noua dimineata pina dupa-amiaza, dr. Vaquez, in virsta de 66 de ani, lucreaza la Centrul de Diagnostic Mamar, unde se trateaza peste 23.000 de pacienti. Presedintele a inceput sa lucreze la aceasta clinica in urma cu 36 de ani.

Contact cu poporul

Vaquez declara ca practicarea meseriei de medic este in deplina concordanta cu cea de presedinte al celor 3,3 milioane de uruguayeni.

"Practicarea medicinei nu este doar vocatia mea, imi da posibilitatea sa continuu sa fiu in contact direct cu poporul, sa ii vad si sa ii ascult nevoile", declara presedintele. Vaquez a fost ales in 2004, cu 51% dintre voturi, fiind primul presedinte de stinga al Uruguayului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.