Tunisianul de 27 de ani, clandestinul erou al ultimei luni in Italia, dupa ce a salvat de la inec trei persoane, va deveni cetatean italian si nu va fi expulzat in Tunisia.
Surpriza a venit pentru Naser Othman dupa ce i-a fost oferita cetatenia de onoare pentru merite deosebite, de catre Ministerul de Interne Italian. Pana in urma cu cateva ore, tanarul a stiut ca va fi expulzat, pentru ca, pe numele sau exista o decizie in acest sens. Inainte de a parasi Italia, tanarul tunisian a prezentat ministerului o solicitare pentru obtinerea cetateniei pentru merite civile. Nascut in Italia din parinti tunisieni, Naser s-a intors in patria sa cand avea doar 12 ani. Dupa zece ani s-a intors in Italia singur, unde a continuat sa lucreze pentru a-si ajuta mama, cele doua surori si fratele mai mic. In luna martie a fost inchis pentru ca se afla clandestin in Italia. Pe data de 2 iulie se afla pe plaja din Casabordino si a salvat de la moarte trei persoane. Atunci a intrat in vizorul autoritatilor, care au decis sa-l expulzeze.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.