Putin incearca sa scada sansele opozitiei democratice prin crearea unor partide „de opozitie”, care sint in realitate controlate tot de Kremlin.

Pe scena politica din Moscova a aparut marti o noua formatiune, intitulata "Patria. Pensionari. Viata - Uniunea increderii", prin unificarea a trei partide, care pina acum au orbitat in jurul Rusiei Unite, "partidului unic" condus de Vladimir Putin. "Avem un singur scop: acela de a crea un partid mai puternic decit oricare dintre cele existente in prezent", a declarat Aleksandr Babakov, liderul formatiunii politice Rodina, unul dintre cele trei partide implicate in operatiunea de cosmetizare a opozitiei de la Moscova.

Partidul nou-format se declara de extrema stinga, si in opozitie cu actuala putere de la Kremlin, insa cu toate astea sansele cele mai mari de a conduce noua formatiune politica le are Vladislav Surkov, adjunctul sefului administratiei prezidentiale, scrie "Mosnews" in editia electronica de ieri. Surkov incearca sa obtina controlul asupra noii formatiuni cu sprijinul Partidului Pensionarilor din Rusia, una dintre cele trei componente ale formatiunii.

Cu voie de la stapinire

Vladimir Putin si-a dat acordul privind infiintarea noii formatiuni politice, gest care intr-o democratie de tip occidental ar putea parea o sinucidere politica sau un exces de paranoia. Intr-o democratie de tip "original", asa cum este cea din Rusia, pare foarte normal ca un presedinte sa numeasca liderii celorlalte formatiuni politice cu care, teoretic, se va bate la urmatoarele alegeri legislative si prezidentiale din 2008.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.