Secretarul american al apararii, Donald Rumsfeld, proaspat intors din Alaska, unde s-a intalnit cu omologul sau rus, a iesit la rampa in fata presei, cu declaratii comentate pe larg in ziarele americane de ieri. "SUA sunt perfect capabile sa mai sustina un razboi, chiar daca armata americana este foarte solicitata in prezent in Irak si in Afganistan", a declarat el, la baza aeronavala din Fallon (Nevada).
El a raspuns astfel unui soldat care il intrebase daca armata SUA este in incapacitate de a efectua o operatiune militara din cauza situatiei din Irak si Afganistan. Circa 138.000 de soldati americani sunt desfasurati in prezent in Irak si peste 20.000 in Afganistan. Afirmatia, care pare mai degraba o declaratie de razboi impotriva lumii intregi, a fost completata de alta. Rumsfeld a mai spus ca "teroristii manipuleaza mass-media".

"Ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este faptul ca inamicul este foarte destept", a opinat Rumsfeld, referindu-se la faptul ca multe grupuri extremiste au acces la mijloace de informare in masa. De cealalta parte a baricadei insa, Comisia Europeana analizeaza posibilitatea de a finanta, cu cinci milioane de euro, lansarea canalului in limba araba a postului Euronews.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.