Dupa ce a incercat sa cistige simpatie prin fondurile de reconstructie, Nasrallah vrea sa cucereasca inimile libanezilor cu compasiunea tardiva pentru victimele civile.

"Daca cineva ar fi spus pe 11 iulie ca exista o posibilitate de 1% ca raspunsul Israelului sa fie atit de puternic pe cit a fost, nu as fi recurs la aceasta actiune, din mai multe motive: militare, sociale, politice, economice", a declarat liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, duminica seara, intr-un interviu de 80 de minute la televiziunea libaneza.

Integristii nu mai vor razboi

"Daca nu am fi capturat acei soldati, razboiul ar fi inceput oricum in octombrie", a aratat Hassan Nasrallah, precizind insa ca ostilitatile nu se vor relua. Decizia declansarii conflictului a fost, dupa Nasrallah, independenta de vointa Hezbollah, ea apartinind Statelor Unite si implicind mai multe state europene. "Israelul nu cauta decit un pretext arab", a conchis Nasrallah. Liderul siit si-a exprimat regretul pentru cele peste 1.100 de victime din Liban, nu insa si pentru cei 159 de israelieni ucisi in conflict, precizind ca Libanul a fost doar victima agresiunii israeliene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.