O treime din teritoriul Chinei e afectat de ploi acide, provocate de noxele unei industrii din ce in ce mai poluante. Dupa ani de seceta, statele desertificate din India sunt acoperite de ape si noroi.
La un an de la trecerea mortala a Katrinei, Statele Unite risca sa fie lovite, cu aceeasi putere, de uraganul Ernesto. Sunt doar cateva din fenomenele extreme care ameninta Asia si America de Nord in aceste zile. Ploile acide provocate de bioxidul de sulf produs de fabricile si centralele electrice au afectat o treime din terenurile din China, reprezentand o amenintare pentru siguranta alimentara, a anuntat, zilele trecute, Agentia China Noua, citand un raport parlamentar pe probleme de mediu. Mai mult de jumatate din cele 696 de orase si districte monitorizate au fost afectate, in unele cazuri ploile toxice cazand zilnic.

"Emisiile tot mai mari de bioxid de sulf inseamna ca o treime din teritoriul Chinei a fost afectat de ploi acide, ceea ce reprezinta o amenintare majora pentru sol si siguranta alimentara", a declarat vicepresedintele comisiei de specialitate, citat de China Noua. Emisiile de bioxid de sulf au crescut cu 27 la suta in perioada 2000-2005, ajungand la 25 de milioane de tone si transformand China in cel mai mare poluator.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.