In prezent, in fiecare luna, in cele 12 state din Europa care fac parte din zona euro sunt create 200.000 de noi locuri de munca. Liderele in acest sens sunt in prezent Franta si Germania, care se afla la conducerea boom-ului economic si care, de cateva luni de zile, sunt fiecare angajate pe un trend consistent de reducere a somajului.
De altfel, expertii pe probleme de economie europeana declara ca progresele inregistrate de cele doua state sunt principalul motor al performantelor pozitive la nivel european.

La sfarsitul lunii trecute, Franta a dat publicitatii cifre de somaj care aratau ca 51.900 de noi locuri de munca au fost create intre aprilie si iunie anul curent, mai mult cu 0,3% fata de trimestrul precedent. O crestere similara a fost inregistrata si in Germania. Aceste progrese vor ajuta economia europeana in ansamblu sa fie mai rezistena la socurile externe, a explicat tot Schmieding.

Cresterea cifrelor de angajare semestriale in zona euro reprezinta un record pe ultimii sase ani, dar nu se stie sigur cat de mult vor dura aceste evolutii pozitive.
Comisia Europeana a anticipat o scadere a cresterii in zona euro pentru urmatoarele luni, prognozand cifre de crestere de 0,5-0,9% pentru al treilea trimestru al 2006, 0,4-0,9/ pentru ultimul trimestru al 2006 si 0,2-0,8/ pentru primul trimestru din 2007.