Toate ziarele aparute ieri in Marea Britanie aveau ieri pe prima pagina stirea ca Printul Charles se va casatori cu iubita sa de-o viata Camilla Parker Bowles pe 8 aprilie, tonul comentariilor mergind de la neutralitate si ironie fina la ostilitate abia disimulata. Cel mai inspirat a fost cotidianul "Daily Mail", care a titrat cu litere de-o schioapa: "Sotia pe care si-a dorit-o dintotdeauna", in timp ce "Daily Express" se intreaba retoric "Ce-ar zice Diana?". Multe ziare insista pe sondajele de opinie potrivit carora britanicii nu vor sa o vada pe Camilla pe tron (lucru care nici nu se va intimpla, dupa cum s-a anuntat joi), in timp ce altele sint de parere ca e treaba lor daca vor sa se casatoreasca intr-un final, mai ales ca povestea lor de dragoste nu era un secret pentru nimeni.
Se pare ca printul Charles (56 de ani) a cerut-o in casatorie pe Camilla in timpul vacantei de Craciun petrecute impreuna la Birkhall si apoi le-a comunicat decizia si fiilor sai in virsta de 22 si respectiv 20 de ani.

Charles, minat sa-si faca ordine in viata

Regina a avut citeva intilniri cu Charles si si-a dat acordul in privinta titlului ales de Camilla si in privinta casatoriei si dupa ce s-a consultat cu premierul Tony Blair care a asigurat-o ca nu este nevoie de nici o modificare legislativa. Comentatorii se intrebau ieri de ce s-au hotarit cei doi sa-si oficializeze legatura tocmai in acest moment. Dupa cum scrie "The Sun", printului Charles i s-a impus sa isi faca ordine in "afacerile personale" pentru a evita o criza constitutionala in momentul accederii sale la tron. In acest scop, se pare ca si Regina l-a incurajat pe Charles sa se insoare cu Camilla, in ciuda reticentelor pe care le-a avut in trecut in privinta casatoriei dintre cei doi. Un purtator de cuvint de la Clarence House a negat insa joi seara aceste afirmatii, argumentind ca "printul a simtit ca este momentul potrivit". Conform sursei citate, Camilla a fost cea care a refuzat sa poarte titlul de printesa de Wales pentru a evita sa fie hulita de admiratorii Dianei, considerind ca "ar fi fost prea mult". "Ea stie ca nu o poate inlocui pe printesa Diana si nici nu are intentia de a face acest lucru. Prefera sa fie ducesa de Cornwall", a declarat o sursa a Casei Regale. Mama a doi copii, Camilla va fi prima printesa-consoarta a Marii Britanii. "Au discutat si au hotarit ca ar fi mai potrivit titlul de printesa consoarta. Si ar semana cu situatia reginei si a printului consort", a adaugat aceeasi sursa regala.

Camilla s-a laudat cu inelul

Camilla Parker Bowles si-a aratat aseara, cu mindrie, imensul inel de logodna si a povestit cum Printul Charles a cerut-o de nevasta asezindu-se in genunchi. Viitorul cuplu princiar, aflat la prima aparitie publica dupa anuntul privind casatoria, a fost primit cu indelungi aplauze de cei circa 260 de invitati la dineul oferit de print la castelul Windsor.
Camilla a purtat o rochie rosie si a fost permanent in centrul atentiei neincetind nici o clipa sa isi arate inelul cu un mare diamant patrat in centrul sau, o bijuterie transmisa din generatie in generatie in familia regala, carea a fost evaluat de experti la 60.000 de lire sterline. Intrebata cum se simte, a declarat "foarte bine, abia revin cu picioarele pe pamint", iar in momentul in care cineva a iscodit-o daca printul s-a asezat sau nu intr-un genunchi cind a cerut-o, a replicat repede: "Bineinteles, cum altfel?". Printul Charles, foarte elegant si zimbind permanent, s-a multumit sa declare doar: "Sint foarte fericit si nerabdator. Sintem foarte incintati. Va fi o zi deosebita pentru noi si familiile noastre".
Un an bun pentru "sobolanul" Charles. Astrologii din Hong Kong sint de parere ca mariajul lui Charles cu Camilla va fi unul fericit. "Data de 8 aprilie e de bun augur pentru cei nascuti in Anul Sobolanului", a spus Edwin Ma, maestru feng shui si specialist in zodiacul chinezesc. Un alt specialist, Raymond Ma, a declarat ca anul acesta va fi unul bun in pentru afacerile sentimentale ale celor nascuti in zodia Sobolanului, asa cum este printul Charles.

Luna de miere in "cuibusorul de nebunii"

Charles si Camilla se vor casatori in cadrul unei ceremonii civile la Castelul Windsor, urmata de o slujba religioasa oficiata de arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, seful Bisericii Anglicane. Doar prietenii apropiati, o mina de demnitari si membrii familiei vor fi invitati, dar serviciul religios se pare ca va transmis in direct la televiziune. Potrivit tabloidului "The Sun", ceremonia civila va fi foarte ieftina, in jur de 1000 de lire sterline, care va fi urmata insa de o receptie fastuoasa, cu sute de invitati, al carei cost este estimat la peste 500.000 de lire sterline. Surse ale familiei regale au declarat ca mirii nu se feresc de presa si vor permite accesul camerelor de luat vederi la castel. Se pare insa ca mirii nu vor avea parte de o procesiune in caleasca, asa cum s-a intimplat la celelalte nunti regale. Dupa nunta, cuplul va petrece zece zile de miere la castelul Birkhall, in Scotia, considerat "cuibusorul de nebunii" al celor doi, presa afirmind ca ei se intilneau in secret aici inca inainte de pronuntarea divortului dintre Charles si Diana.

Mireasa nu va fi in alb

Culoarea rochiei de mireasa a viitoarei ducese de Cornwall a ajuns subiect de pariuri la Londra, cei mai multi britanici mizind pe culoarea crem. La casa de pariuri William Hill, albul traditional are o cota de 33 la 1, comparativ cu albul-galbui, favorit cu 1 la 3. Alte culori mentionate sint rozul (6/1), albastrul deschis (8/1) si galbenul (10/1). Altii s-au riscat si au pariat pe rosu, albastru si alb, culorile steagului britanic (66/1). Nu se stie deocamdata ce designer va fi ales pentru a crea rochia. David Emmanuel, cel care acum 24 de ani, a creat rochia de mireasa a Dianei a declarat ca in nici un caz nu se va ocupa de toaleta Camillei. In calitate de expert, Emmanuel a sfatuit-o pe mireasa sa nu se imbrace in alb, ci sa aleaga un bej sau un bleu discret.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.