Richard Reid, teroristul britanic care a incercat sa detoneze o bomba intr-un avion transatlantic in 2001, nu regreta decit ca si-a suparat mama.
"Nu sint nebun, asa cum incearca ei (americanii - n.r.) sa ma prezinte, stiam exact ce aveam de facut", a declarat Richard Reid, intr-un interviu cu un avocat pentru drepturile omului, publicat de cotidianul britanic "The Guardian". Peter Herbert, avocatul care a vorbit cu Reid, a facut-o la insistentele mamei acestuia, care se temea ca fiul sau a fost victima unei inscenari.

"Bineinteles ca m-ar fi intristat moartea acelor oameni, dar stiam ca luptam pentru o cauza dreapta. Nu am reusit sa-mi duc la indeplinire sarcina, pentru ca aceasta a fost vointa lui Allah", rememoreaza Reid evenimentul din 2001. In acel an, teroristul de origine britanica a incercat sa detoneze o bomba intr-un avion ce facea o cursa transatlantica, insa a fost oprit de ceilalti pasageri si de membrii echipajului, chiar in momentul in care incerca sa aprinda un chibrit cu care dorea sa detoneze bomba pe care o avea in pantof. Daca ar fi reusit, ar fi ucis 198 de persoane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.