Cel putin 8 persoane si-au pierdut viata si mai multe zeci au fost ranite in urma unei explozii produse intr-o piata aglomerata din Moscova.

Procuratura considera ca ar fi vorba de un atentat pus la cale de grupari ale crimei organizate

Cel putin 8 persoane si-au pierdut viata si mai multe zeci au fost ranite in urma unei explozii produse intr-o piata aglomerata din Moscova.

Inca nu se stie cu precizie cauza deflagratiei, dar exista suspiciunea ca ar fi vorba de un act premeditat.

Ministrul rus pentru situatii de urgenta a precizat ca explozia a daramat o cladire cu doua etaje aflata in piata Cerkizovsky din estul Moscovei - aflata in apropierea stadionului Lokomotiv, care gazduieste uneori meciuri internationale de fotbal.

Deflagratia s-a produs in timpul diminetii. Conform informatiilor de pana acum, cel putin opt persoane si-au pierdut viata si 41 au fost spitalizate.

Intre morti s-ar afla si doi copii, iar autoritati ruse spun ca numarul mortilor s-ar ridica la 10.

Nu este clar inca ce anume a provocat explozia. Prima ipoteza vehiculata a fost ca ar fi explodat accidental o butelie de gaze.

Ulterior insa primarul adjunct al Moscovei, Vladimir Resin, citat de agentia Associated Press, a declarat ca ar fi vorba de o bomba artizanala.

Conform agentiei Reuters, procuratura considera ca ar fi vorba de un atentat pus la cale de grupari ale crimei organizate, dar nu exclude inca ipoteza unui atentat terorist.

Este posibil, mai scrie agentia Reuters ca bomba sa fi produs si explozia unei butelii aflate in apropiere - fapt ce ar fi condus in prima clipa la ideea ca ar fi fost vorba de un accident.

Cei mai multi comercianti din piata provin din China si din Extremul Orient rus, ori din fostele republici sovietice din Asia Centrala.

Piata este in permanenta aglomerata intrucat acolo se gasesc nenumarate tarabe unde se vinde orice: de la imbracaminte si pana la produse electrice si mancare.

Procuratura a deschis o ancheta oficiala cu acuzatia de crima, nu terorism.

In trecut, cand a existat suspiciunea ca ar fi vorba de un atentat terorist ancheta s-a concentrat din start pe aceasta ipoteza.

La Moscova au avut loc in trecut atentate organizate de insurgentii ceceni, dar ultimul astfel de atac a avut loc cu mai bine de un an in urma.

Agentia Reuters transmite ca gruparile mafiote din Rusia folosesc uneori bombe artizanale de mica putere in incercarea de a-si impune controlul asupra activitatilor comerciale din pietele moscovite.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.