Raidul a avut ca tinta satul Bodai. In urma a ramas un crater care se crede ca e rezultatul unui atac israelian Secretarul general al ONU, Kofi Annan, s-a declarat forate ingrijorat de raidul facut de trupele speciale israeliene in estul Libanului, spunand ca reprezinta o incalcare a acordului de incetare a focului.

Libanul a anuntat ca e posibil sa suspende procesul de desfasurare a trupelor libaneze in sudul tarii- unul dintre elementele cheie ale planului de incetare a focului.

Raidul israelian din Valea Bekaa a dus la moartea unui israelian.

Gruparea militanta libaneza Hezbollah a negat relatarile potrivit carora ar fi piredut trei militanti.

Israelul a declarat ca a incercat sa blocheze Hezbollah sa se aprovizioneze cu arme venite din Iran si Siria.

Autoritatile israeliene insista ca acodul de incetare a focului e inca in vigoare.

Se relateaza ca premierul israelian Ehud Olmert a avut o convorbire telefonica cu secretarul general al ONU in care ar fi justificat decizia de a face raidul in Liban.

Premierul are de infruntat un val de critici si in Israel pentru ca nu a atins unul dintre principalele scopuri ale ofensivei din Liban- dezarmarea gruparii Hezbollah.

Duminica isi incepe activitatea o comisie de ancheta israeliana care va investiga modul in care s-a desfasurat campania militara din Liban.

Ministrul libanez al apararii, Elias Murr, a declarat ca aceia care vor incalca acordul de incetare a focului vor fi considerati tradatori si tratati in consecinta.

El a declarat ca orice racheta lansata de pe teritoriul Libanului va fi considerata un act de colaborare cu Israel pentru gasirea unui pretext de a relua atacurile.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.