Guvernul de la Sofia se pregateste sa trimita trupe in sudul Libanului, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, si-a retras trupele din Irak. Decizia indica o intentie de apropiere de gandirea strategica a Frantei si Germaniei, in detrimentul axei SUA – Marea Britanie.
Consiliul de Ministri al Bulgariei a anuntat angajamentul politic de a trimite trupe in forta multinationala de mentinere a pacii in sudul Libanului. Decizia a fost luata in urma unei "intalniri operative" a membrilor cabinetului, care a avut loc in Varna, potrivit agentiei Focus. "Vor fi consultari cu Organizatia Natiunilor Unite in privinta prametrilor militari si tehnici ai participarii noastre", a declarat premierul Serghei Stanisev. Acesta a precizat ca Bulgaria este dispusa sa trimita trupe in sudul Libanului numai dupa ce Natiunile Unite definesc clar mandatul fortei de mentinere a pacii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.