Tom Casey, reprezentantul Departamentului de Stat american a intervenit public saptamana trecuta pentru a calma temerile europenilor ca pactul din domeniul aviatic dintre americani si europeni ar fi in pericol.
Miercurea trecuta, reprezentanti ai Comisiei Europene se declarasera dezamagiti de progresele inregistrate intre cele doua parti in privinta liberalizarii transportului aviatic. Nodul discordiei este problema actiunilor detinute de straini in companiile americane.

In prezent, europenii permit ca o proportie de 49% dintre actiunile unei companii sa fie detinute de straini, in vreme ce pentru companiile americane acest prag este de numai 25%. Europenii fac presiuni pentru uniformizarea celor doua proportii, dar Congresul american si-a manifestat ingrijorarea in privinta scaderii acestei limite. Totusi, Departamentul de Transport al SUA s-a declarat pregatit sa raspunda la plangerile parlamentarilor americani si s-a aratat hotarat ca acordul "Ceruri deschise" sa fie finalizat pana la sfarsitul anului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.