La un dejun intim cu oficialii Pentagonului, presedintele nu si-a ascuns nemultumirea pentru nerecunostinta irakienilor fata de sacrificiile facute de America. Cotidianul "New York Times" dezvaluie amanunte inedite asupra schimburilor de vederi cu prilejul dejunului intim care a avut loc la inceputul saptamanii la Pentagon, cu participarea presedintelui Bush, a membrilor "cabinetului sau de razboi" si a unor analisti politici si militari de frunte.

Potrivit ziaristilor, seful executivului american si-a exprimat preocuparea fata de lipsa de progrese in Irak, ca si frustrarea pentru sprijinul cvasiinexistent din partea guvernului si a populatiei irakiene fata de misiunea asumata in aceasta tara de catre SUA. "Am simtit ca presedintele este frustrat in legatura cu situatia din Irak, unde lucrurile stau pe loc, cu pretul pierderii in continuare a numeroase vieti americane si a irosirii de resurse bugetare", a declarat cotidianului una dintre personalitatile prezente. "Presedintele doreste ca poporul irakian sa se implice in mai mare masura in realizarea de pasi inainte", a adaugat acesta.

Un alt participant a retinut din spusele presedintelui un sentiment de nesiguranta in privinta guvernului irakian, in ce masura acesta se dovedeste sau nu capabil sa desfasoare o activitate eficace. In general, presedintele nu si-a ascuns nemultumirea ca irakienii nu apreciaza cum se cuvine sacrificiile facute de America pentru ei, neputand intelege cum un miting antiamerican organizat recent la Bagdad in sprijinul miscarii Hezbollah din Liban a atras peste 10.000 de siiti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.