OPTIMISM. Medicii vor putea detecta existenta maladiei Alzheimer printr-un simplu test de piele care va fi disponibil pe piata in maximum cinci ani, este concluzia unui studiu publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza newscientist.com.

Testul le va permite medicilor sa intervina intr-un stadiu incipient al bolii si sa previna o distrugere majora a celulelor creierului. Cercetatorii Institutului de stiinte neurologice Blanchette Rockefeller din Rockville, Statele Unite, au identificat modificarile chimice care diferentiaza intr-un stadiu incipient maladia Alzheimer de alte tulburari neurovegetative. Semnalale chimice sunt produse mai ales in celulele pielii si ale creierului, ceea ce le permite cercetatorilor punerea la punct a unui simplu test de piele pentru detectarea bolii.

Profesorii Daniel Alkon si Tapan Khan au descoperit ca celulele pielii si ale creierului pacientului diagnosticat cu Alzheimer reactioneaza in mod diferit la bradichinina, o molecula produsa de organism ca raspuns primar la o inflamare iminenta, fata de celulele prelevate de la pacienti cu alte tulburari neurovegetative.

Simptomele cu care debuteaza Alzheimer, adica pierderi de memorie, nu sunt neaparat specifice acestei boli. Descoperirea unui test simplu de diagnosticare a acestei boli ar permite o interventie rapida a medicilor cu unul dintre medicamentele de ultima generatie de pe piata. In acest mod, evolutia bolii ar putea fi incetinita sau chiar oprita, pana cand celulele creierului sa fie distruse definitiv, este de parere Alkon.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.