Vicepremierul britanic face o gafa de proportii in relatiile dintre tara sa si SUA, dar da glas nemultumirii laburistilor fata de "pudelul" Tony Blair.

Dupa intoarcerea din Caraibe, premierul britanic va trebui sa dea niste explicatii delicate la Casa Alba despre gafa pe care adjunctul sau a facut-o intr-o discutie particulara cu sase parlamentari, printre care si cei ce reprezentau comunitatea musulmana din Regatul Unit. Prescott a declarat marti, in cadrul acestei conversatii private, ca administratia Bush a avut o prestatie "de rahat" (engl. "crap") in ceea ce priveste campania militara in Irak. Cel care s-a grabit sa furnizeze aceasta informatie cotidianului "The Independent" este parlamentarul laburist Harry Cohen, in a carui circumscriptie electorala intra si zone ca Walthamstow, scene ale unei serii de raiduri antitero in comunitatile musulmane. Discutia in care Prescott si-a dat drumul la gura era de fapt o incercare a parlamentarilor musulmani si laburisti de a-l determina pe vicepremier sa faca presiuni pe linga Blair, pentru o distantare de alianta cu SUA, in razboiul contra terorismului.

Radiografia discutiei "private"

Intrunirea la care Prescott si-a mai trecut o gafa la activ este insa emblematica pentru starea de spirit din Partidul Laburist. Vicepremierul britanic s-a delimitat de pozitia lui Blair, fiind cunoscut drept un suporter al incercarilor de a convinge administratia Bush sa revizuiasca "foaia de parcurs" pentru Palestina si Israel, noteaza "The Independent".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.