Trei pescari mexicani au plutit in deriva timp de noua luni, a dezvaluit ieri televiziunea din New Mexico. In octombrie 2005, trei prieteni si asociati au plecat in larg sa pescuiasca. Familia i-a vazut pentru ultima data plecind din portul Sinaloa. Dupa ce au parcurs citeva mile, ei au constatat ca vasul lor a suferit o defectiune grava. Apoi au plutit in deriva 8.000 de kilometri. Au ratacit pe mare noua luni de zile.

Ce a urmat a fost un cosmar! Intr-o emisiune televizata si transmisa de "Televisa", Jesus Vidana a po-vestit ca s-au hranit cu pasari si peste crud si au baut apa de ploaie. Se hraneau trei zile, dar rabdau sapte. Au supravietuit datorita optimismului, rugaciunilor si versetelor din Biblie pe care le-au citit. Zilele trecute au fost descoperiti de un vas de pescuit al societatii taiwaneze "Koo`s Fishing", care i-a recuperat din Pacific. Au-toritatile pazei de coasta din regiunea nord-estica a Mexicului considera supravietuirea lor un miracol. Salvador Vasquez a declarat ziaristilor ca timp de noua luni intregi nu au zarit nicio ambarcatiune. "Parca ne-am fi aflat la capatul Pamintului", se mira Lucio Randon Bacerra, unul dintre supravietuitori.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.