Comisarul european Franco Frattini (s) a subliniat ca e nevoie de un raspuns unitar european
Ministrii de interne din mai multe tari europene se reunesc la Londra pentru a discuta posibila introducere a unor noi masuri de securitate pe teritoriul Uniunii Europene.

intalnirea survine anuntului facut saptamana trecuta de autoritatile britanice ca au dejucat un complot in urma caruia urmau sa fie aruncate in aer mai multe avioane care fac legatura intre Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

La reuniune participa ministrii de interne din Marea Britanie, Franta, Germania si alte state, inclusiv Finlanda care detine presedintia Uniunii Europene.

Ei vor incerca sa stabileasca daca se impun masuri noi de securitate la nivelul intregii Europe in urma complotului dejucat saptamana trecuta de autoritatile britanice.

Slabiciuni in sistemul de securitate

Nimeni nu se indoieste ca pericolul este o realitate- Spania si Marea Britanie au fost zguduite de atacuri devastatoare in ultimii trei ani.

Italia si Franta au dejucat atacuri cu bomba.

Iar Marea Britanie incearca sa afle daca exista legaturi intre suspectii arestati saptamana trecuta in tara si alti indivizi din Europa.

Uniunea Europeana a adoptat mai multe strategii anti-teroriste si a imbunatatit sistemul de comunicare a informatiilor intre state.

Dar controalele privind masurile de securitate la aeroporturile europene au relevat ca sistemul are slabiciuni.

Ministrii Uniunii Europene vor discuta despre modul cum pot fi rezolvate aceste probleme din sistemul de securitate si despre felul in care se poate actiona impotriva radicalizarii aparute in randul tinerilor musulmani din Europa.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.