Partidul Comunist la putere in Vietnam considera ca tranzactiile financiare neinspirate, care se soldeaza cu pagube din banii publici, sint sanctionabile cu pedeapsa capitala.

Pedeapsa cu moartea o pindeste pe Nguyen Thi Quynh Van, care pina in momentul arestarii sale, in martie anul acesta, era directorul departamentului pentru tranzactii financiare si comerciale la banca vietnameza Incombank. Ea este acuzata de "pierderea resurselor financiare ale statului din cauza unei proaste gestionari economice", acuzatie care, conform legislatiei vietnameze, se pedepseste cu moartea. Quynh Van este acuzata ca, din cauza unor tranzactii cu diverse monede, a adus Incombank un prejudiciu de cinci milioane de dolari, in afaceri cu ABN Amro. Dupa relatarile BBC, procesul urma sa inceapa in data de 14 august, iar lui Nguyen Thi Quynh Van i s-a interzis sa paraseasca teritoriul tarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.