Creata de 300 de muncitori in 1977 cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a revolutiei bolsevice, macheta de plastic de circa 18 metri latime a Moscovei evoca o trainica ordine, calitate pe care multi rusi nostalgici si-o amintesc din epoca Leonid Brejnev. In aceasta versiune a capitalei ruse, aerul nu este poluat de masini si orizontul nu este dominat de zgirie-nori indrazneti, cum se intimpla astazi. Pretul de pornire pentru Moscova in miniatura este de 380.000 de dolari.

Diorama a fost prezentata pentru prima oara la Los Angeles, fiind realizata dupa cum am mai spus in onoarea celei de-a 60-a aniversari a revolutiei din 1917. Aceasta a colindat lumea inainte de a reveni in capitala Rusiei pentru Olimpiada din 1980, prilej cu care a fost expusa intr-o sala situata la periferia orasului. In contextul prabusirii Uniunii Sovietice, in 1991, diorama a fost demontata si pusa intr-un depozit, fiind la un pas de a fi aruncata la gunoi in anul 1997.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.