Numarul de conexiuni de telefonie mobila a depasit numarul locuitorilor din Germania, la inceputul lunii august, mai devreme decat fusese estimat, au anuntat, luni, reprezentantii asociatiei industriale a Germaniei pentru telefonie, IT si noi echipamente media

Reprezentantii companiei Bitkom au anuntat ca numarul de conexiuni de telefonie mobila este de 82,8 milioane, la data de 1 august, in timp ce populatia Germaniei este de 82,4 milioane locuitori, conform datelor biroului federal de statistica citate de NewsIn. Germania este unul dintre ultimele state din Europa Occidentala care a ajuns la nivelul de acoperire de piata de 100%, potrivit grupul de cercetare de piata Gartner. Franta are cea mai scazuta cota de acoperire de piata (80%), iar Italia cea mai ridicata (120%).

In lume exista 30 de tari care au mai multe conexiuni de telefonie mobila decat locuitori, potrivit grupului de cercetare industriala Informa Telecoms and Media. Dupa Italia, tarile care au cele mai ridicate cote de piata sunt Marea Britanie si Suedia. Reprezentantii grupului Informa au anuntat ca pana la sfarsitul anului vor exista 40 de tari in care cota de piata pentru telefonie mobila va fi de 100%, printre aceste tari numarandu-se si Rusia.

Oamenii isi cumpara cate doua sau trei telefoane mobile, vanatorii de chilipiruri cumpara aparate in plus, ca sa profite de ofertele care tocmai se lanseaza pe piata, iar o serie de persoane folosesc telefonul mobil, ca sa acceseze e-mailul.

Reprezentantii companiei Bitkom declarasera ca se astepatu ca numarul de telefoane mobile sa depaseasca numarul locuitorilor Germaniei abia la sfarsitul anului 2006. "Evolutia favorabila a preturilor si moda de a avea mai mult de un telefon mobil a accelerat cresterea din ultimele luni", a declarat presedintele Bitkom, Willi Berchtold.

Reprezentantii Bitkom considera ca 70% din crestere se datoreaza conexiunilor UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) de a treia generatie. La jumatatea anului 2006, erau inregistrati mai mult de patru milioane de clienti care folosesc sistemul UMTS, spre deosebire de aceeasi perioada a anului 2005, cand numarul utilizatorilor de tehnologie 3G era de 2,3 milioane, au anuntat reprezentantii companiei Bitkom.

Industria telefoniei mobile digitale a inceput in anul 1992 in Germania. Numai in primul an de functionare a castigat aproape un milion de clienti, conform datelor companiei Bitkom. Industria a inflorit in anii 1999 si 2000, o data cu introducerea cartelelor preplatite.

Anul acesta se vor vinde mai mult de un miliard de telefoane mobile, conform datelor grupului Gartner, iar numarul mondial de conexiuni de telefonie mobila se estimeaza ca va ajunge la 2,6 miliarde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.