Pericolul unui atac terorist in Marea Britanie este inca foarte serios

Ministrul britanic de interne, John Reid, a declarat ca autoritatile au dejucat cel putin alte patru comploturi de anvergura dupa atentatele care au avut loc la Londra pe 7 iulie 2005.

John Reid a declarat ca guvernul de la Londa are motive sa creada ca primul complot al organizatiei al-Qaeda in Marea Britanie ar fi vizat orasul Birmingham, in anul 2000, inaintea razboiului din Irak si a atentatelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii.

Declaratia sa survine anuntului facut joi ca autoritatile britanice au dejucat un complot de amploare care viza aruncarea in aer a mai multor avioane care faceau legatura Marea Britanie- SUA.

De atunci, in Marea Britanie starea de alerta.

23 de persoane au fost arestate si sunt interogate de politie.

Ministrul de interne a declarat ca autoritatile au luat o decizie buna hotarand sa mentina Marea Britanie in stare de alerta.

"Pericol serios"

Oficialul britanic a recunoscut insa ca regimul sever de restrictii impus pasagerilor care vor sa calatoreasca cu avionul afecteaza si publicul si companiile aeriene.

Marea Britanie e in stare de alerta

De joi incoace, mai multe curse aeriene au fost anulate iar pasagerii nu au voie sa ia in avion bagaje de mana.

Nu sunt permise decat obiectele esentiale, cum ar fi portofelul si pasaportul sau medicamente absolut necesare.

Toate trebuie tinute in pungi de plastic transparente.

Ministrul britanic de interne, John Reid, a declarat ca principalii suspecti ar fi fost arestati dar a subliniat ca e posibil sa mai fie si altii, aflati in libertate.

"Pericolul unui atac terorist in Marea Britanie este inca foarte serios", a declarat John Reid la BBC.

Chiar daca starea de alerta a fost redusa de la "critica" la "severa", John Reid a declarat ca "este foarte posibil un atac terorist" si ca acesta este un lucru de care autoritatile sunt sigure.

Intrebat daca celelalte comploturi descoperite in ultimul an ar fi cauzat un numar mare de victime, John Reid a spus "in opinia mea da, avand in vedere informatiile pe care le-am primit."


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.