In urma raidurilor de zilele trecute, a fost arestat chiar seful retelei al-Qaeda din Marea Britanie.

"Credem ca il detinem pe principalul suspect in acest complot. Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca, bazindu-ne pe ce stim in acest moment, ar mai putea fi si altii ca el in libertate… ", a declarat ieri pentru BBC secretarul Afacerilor Interne, John Reid.

Suspectul nr.1

Barbatul este descris ca fiind "mintea diabolica" din spatele complotului. Peste 3.000 de oameni ar fi murit daca reteaua terorista ar fi reusit sa-si realizeze planul, conform estimarilor expertilor. Pe linga aceasta, surse apropiate Ministerului de Interne au mai declarat ca el este responsabil pentru recrutarea si pentru trimiterea in taberele de instructie din Pakistan a unuia dintre liderii atentatelor care au avut loc pina acum in Regatul Unit. Politia metropolitana estimeaza ca exista in jur de 1.200 de persoane care sint inca implicate activ in activitati teroriste pe teritoriul Marii Britanii.

Dovezi graitoare

Politia britanica a obtinut si dovezi materiale incontestabile ale vinovatiei suspectilor care au intrat in arestul Scotland Yard: materiale chimice, documente, inregistrari video.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.