Prim-ministrul israelian Ehud Olmert se confrunta cu nemultumirea atit a populatiei, cit si a Statului Major al armatei asupra modalitatii in care a condus razboiul contra Hezbollah.

73% dintre israelieni considera ca modalitatea in care guvernul a administrat actuala criza "nu a fost buna", in special in ceea ce priveste apararea teritoriilor israeliene din nord impotriva rachetelor Hezbollah, arata un sondaj publicat de cotidianul israelian "Yedioth Ahronoth".

Ocazie pierduta

Decizia Cabinetului Olmert de a amina ofensiva terestra ce urmarea sa ocupe tot sudul Libanului, pina la riul Litani, pentru "a da o sansa democratiei", a iritat cel mai mult opinia publica israeliana. 64% dintre israelieni considera ca Tzahalul ar trebui sa patrunda cu forte masive pina la riul Litani. Aceeasi este si opinia ofiterilor din Statul Major israelian, care considera ca problema Hezbollah nu poate fi rezolvata prin mijloace diplomatice. Ofiterii il acuza pe Olmert, conform cotidianului israelian "Haaretz", ca, prin aminarea ofensivei, a condus la pierderea unei importante realizari militare pentru Israel. Militarii considera ca guvernul ar fi trebuit sa permita amplificarea operatiunilor terestre imediat dupa sedinta de cabinet de miercuri, in care a fost discutata aceasta propunere. In acest fel, s-ar fi creat presiunea militara necesara pentru obtinerea unui armistitiu mai favorabil Israelului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.