Ca membru al Adunarii parlamentare a Consiliului Europei, Silvio Berlusconi a beneficiat de imunitate: potrivit avocatilor, fostul premier al Italiei nu putea fi judecat in Spania intr-o afacere de frauda fiscala. Sunt noua ani de cand Il Cavaliere se afla in colimatorul justitiei spaniole: din 1997, cand, in timpul unei perchezitii la sediul Fininvest (grupul lui Berlusconi), politia italiana a descoperit documente potrivit carora acesta ar controla 80% din canalul iberic Telecinco. O problema, tinand cont ca, la acea data, plafonul fixat de legea spaniola privind televiziunile private era de 25%.

Judecatorul Baltasar Garzon a deschis o ancheta: Berlusconi, pe atunci vicepresedinte al firmei Gestevision Telecinco, era suspectat de o frauda fiscala de 108 milioane de euro. Cat Berlusconi a condus guvernul de la Roma, cercetarile au fost inghetate, nu clasate. Invins de Romano Prodi la ultimele alegeri, Berlusconi si-a pierdut si imunitatea conferita de functia de prim ministru. Prin urmare, la 28 iulie, judecatorul Garzon a redeschis dosarul. Dar la 7 august, avocatii i-au trimis magistratului o scrisoare, explicandu-i acestuia ca fostul sef al guvernului, inca membru al APCE, ramane sub protectia imunitatii parlamentare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.